Zwambassadeur

Afval blijft 1 van de grootste uitdagingen van onze huidige maatschappij. Voor één van de afvalstromen in onze steden bestaat al een alternatief. Geïnspireerd door Gunther Pauli’s “Blue Economy” heeft het zo onder de hand wereldberoemde bedrijf RotterZwam een circulaire economie opgezet voor koffiedik. Koffiedik is namelijk een perfecte grondstof om zwammen mee te kweken. Door koffiedik op te halen en vervolgens daarmee zwammen te kweken wordt afval dus grondstof. Zoals uit de naam al blijkt is RotterZwam actief in Rotterdam. Ze hebben niet de ambitie om met behulp van filialen in andere steden zelf dit concept landelijk of wereldwijd uit te rollen. Vanuit de Peer-to-Peer gedachte stellen ze echter wel al hun kennis beschikbaar aan ondernemers. RotterZwam faciliteert een leertraject van 1 week. Met deze kennis kan de ondernemer vervolgens zelf zwammen gaan verbouwen in zijn eigen omgeving.

Word Zwambassadeur!

De Natuurlijke Stad is fan van RotterZwam en wil alle ondernemende geesten die lokaal zwammen willen verbouwen zoveel mogelijk helpen en met elkaar in contact brengen. In Den Haag gaan we snel zelf starten met het verbouwen van zwammen. We zijn op zoek naar een ondernemer die deze kar met zwammen kan gaan trekken! We willen iedereen oproepen om in zijn of haar omgeving op zoek te gaan naar de ondernemer die deze belangrijke en leuke taak op kan pakken! Dit is een oproep om Zwambassadeur te worden en te helpen met het creëren van een circulaire economie.

Inschrijven

Om mensen bij elkaar te brengen hebben we een formulier online gezet waar je je kan inschrijven. De Natuurlijke Stad brengt de mensen die geïnteresseerd zijn bij elkaar zodat jullie samen kunnen starten. Als er een groepje mensen in dezelfde omgeving geïnteresseerd is zorgen we voor een ontmoeting zodat jullie met elkaar kunnen bespreken wat de verwachtingen en ambities zijn. Één van jullie kan vervolgens het leertraject gaan volgen bij RotterZwam.

Gewoon doen!

En dan hebben jullie alles wat jullie nodig hebben om aan de slag te gaan. Dus deel dit blog, of doe mee en we vergroten de blauwe economie in Nederland!

Het formulier:

formulier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *