Visie

‘Van het voorspellen van een aannemelijke toekomst, naar het ontwerpen van een wenselijke toekomst’.

Utopisch denken, uiterst krachtig

De mens is onderdeel van de natuur, en de stad is de natuurlijke leefomgeving van de mens. Dat betekent dat elke stad een ultieme mix moet zijn van stadse geneugten en natuurlijke elementen. Het moet een plek zijn waar mensen en gezinnen graag leven en werken. Dag in, dag uit. En waar de bijeffecten van dichtbevolkte gebieden, zoals afvaloverschot, transport, opwarming , op een natuurlijke manier worden opgelost. En dat is mogelijk!

De kracht van de verbeelding

De Natuurlijke Stad ontwerpt ideale leefomgevingen. Daarbij gaan we niet uit van de stad zoals we die gemaakt hebben, maar van een veel beter alternatief. De utopie, waarin de meest extreme technologische ontwikkelingen worden toegepast. En daar speelt verbeelding een cruciale rol in. Een beeld zegt nou eenmaal meer dan 1000 woorden. Voor bewoners, bedrijven, bestuurders en andere betrokkenen. Iedereen ziet het letterlijk voor zich.

‘Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal’.
Albert Einstein

Niet reactief, maar proactief

Onze huidige tijd kenmerkt zich door reactief handelen. De Natuurlijke Stad is ervan overtuigd dat we meer moeten anticiperen, dan reageren op de beschikbare kennis en technieken. We moeten ons niet afvragen wat we met deze kennis kunnen, maar hoe die zou moéten worden toegepast. Zo kunnen we de ideale situatie vormgeven. Ook kunnen we hierdoor de huidige technologische ontwikkelingen en innovaties sturen en een plek te geven. Om dit voor iedereen inzichtelijk te maken, bundelen we alle innovatieve technologieën en mogelijkheden in 3D-tekeningen. Zo laten we zien hoe we ook kunnen leven.

De utopie, middel voor baanbrekende projecten

Utopisch denken is een zeer krachtig middel om tot inzichten te komen. De onmogelijkheid van de utopie is tevens haar kracht. Door de onbereikbaarheid kan ze extra inspirerend zijn. Denk wat je wilt, en waarom, niet of het kan. Vergeet alles wat door de mens is gemaakt, en behoudt als enige beperking de fysieke eigenschappen van de aarde. Wedden dat er verrassende projecten ontstaan? En in sommige gevallen zelfs baanbrekend.

‘De toekomst brengt ons niets, wij brengen de toekomst.’

Mobiliteit
Urban commons
Stad en Natuur
Smart Cities