Over ons

De Natuurlijke Stad, laboratorium voor utopisch denken

De Natuurlijke Stad wil een motor zijn achter de mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen bieden voor onze leefomgeving. Een inspirator, een aanjager en een visionair. Wij willen niet lijdzaam toezien hoe de technologie onze leefomgeving transformeert, maar gebruiken de ontwikkelingen om de veranderingen ten goede te keren. Voor de meest ideale situatie. Als een  laboratorium voor utopisch denken.

Kansen en mogelijkheden door de transitie

Invloedrijke mensen spreken al een tijd over de transitie waar we op dit moment in zitten. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en zetten bestaande structuren onder druk. Tegelijkertijd creëren ze nieuwe mogelijkheden en kansen. De Natuurlijke Stad concentreert zich op de grote vragen van deze tijd, door het ontwikkelen van modellen die inspireren voor de toekomst. We bundelen onze krachten met bedrijven, kennisinstellingen en (lokale) overheden, met elk hun eigen ideeën over het verbeteren van de leefomgeving. Met utopisch en optimistisch denken geven we zo een stad vorm die inspireert en aanzet tot diepgaande veranderingen in onze maatschappij.

Utopische denken maakt vrij

Door de huidige situatie te vergeten en over een utopie na te denken, ontdoen we onze geest van het bestaande. Zo zijn we niet geremd door de realiteit, en kunnen we dromen. Als je droomt ben je vrij en als je vrij bent heb je de beste ideeën. Als we met elkaar werken aan onze droom, kunnen we een stip aan de horizon creëren. Een bestemming die we nooit bereiken, vooral omdat dit doel zich verplaatst door voortschrijdend inzicht. Toch blijft deze droom onze motivatie, waardoor we ‘out of the box’ kunnen denken.